Bastings Antiquairs organiseert Masterclasses Chinees porselein

Er worden cursussen gegeven Masterclass Chinees porselein voor beginners, gevorderden en experts.

--De Masterclass voor beginners najaar 2024 vinden plaats op vier donderdagen 26 september en 
  3 & 10 & 17 oktober 2024 van 11.00 tot 14.00 uur (max.12 deelnemers) (nog 6 plaatsen)

--De Masterclass voor beginners voorjaar 2025 vinden plaats op vier woensdagen 22 & 29 januari
  5 & 12 februari 2025 van 11.00 tot 14.00 uur (max.12 deelnemers) 

 De kosten voor een 4-daagse Masterclass bedraagt €  360.- (incl. btw). 

-De cursisten van de najaars Masterclass worden op onze kosten uitgenodigd voor een bezoek aan PAN
 Amsterdam  alwaar bij porselein collega's een `blik achter de schermen' wordt genomen. (partners welkom)
 
De Masterclasses worden door Charles Bastings gegeven (omvatten vier cursus sessies, te beginnen met de beginnerscursus) en vinden plaats op genoemde data op locatie Molenstraat 58-60 in Oss.
Na de beginnerscursus worden vervolgcursussen gegeven te weten Masterclasses; Gevorderden, Experts I, Experts II en Experts Max.
Cursisten Gevorderden en Experts gaan voor praktijkervaring mee naar veiling-kijkdagen, musea, kunst & antiekbeurzen enz.

(Onze locatie is voorzien van een riante parkeergelegenheid op eigen terrein en is slechts 250 meter van het station verwijderd).

Inhoud Masterclass

Informatie wat de Masterclass inhoudt.

De achterliggende gedachte is dat leek en kenner zich comfortabel voelen bij deze cursus. Eerst worden met behulp van een presentatie museale voorbeelden getoond die tot de meest bijzondere stukken behoren. Daarnaast gaan voorwerpen door de hand waardoor kenmerken die zo belangrijk zijn voor het vaststellen van datering en originaliteit van Chinees porselein letterlijk 'gevoeld' kunnen worden.

De bedoeling van deze cursus is dat er een aantal basisgrepen worden geleerd die iedereen kan herkennen, zodat u met meer kennis over Chinees porselein naar huis gaat als dat u hier kwam. Ook de waardeontwikkelingen worden op de korrel genomen zodat het marktsegment Chinees porselein transparanter wordt.

Die basisgrepen zijn gestoeld op de ervaring die Charles heeft opgedaan in zijn praktijk van vier jaar bij Sotheby’s te Amsterdam (1981-1985) en de ruim veertig jaar ervaring als taxateur van kunst en antiek. Door dat over te brengen zult u merken hoe simpel vaak de dingen zijn. Men zegt wel eens: "Het is een kunst totdat je het weet, dan is het geen kunst meer."

De laatste cursusdag komen de falsificaties aan de beurt en wordt de gelegenheid gegeven aan de cursisten om porseleinen voorwerpen, waarover zij meer willen weten, mee te brengen en deze zullen dan worden behandeld. Voorafgaand aan iedere cursusmiddag wordt een syllabus met de te behandelen onderwerpen gemaild.
Aan het einde van de vierdelige cursus voor beginners, ontvangt iedere deelnemer een uitgebreid boekwerk waarin alle betekenissen en benamingen van Chinees porselein voorkomen. Een soort woordenboek Chinees porselein. 
Mogelijk geeft deze informatie meer inzicht over de inhoud van deze Masterclasses.
  Voor meer informatie en reserveringen maak gebruik van ons contactformulier .